Fons solidari

El  FONS, es nodreix de la subvenció que  l’entitat hi destina en el pressupost de l’any, i de les aportacions periòdiques o puntuals que rebem dels nostres associats,  de les seves empreses, o de qui lliurament vol col·laborar. El nostre objectiu, aconseguir mitjançant aportacions petites o grans, que el nostre grup manifesti la seva solidaritat en projectes que beneficien els infants i joves. 

SED

Des de l’any 2007 som socis de la O.N.G SED, gestionada per l’institut marista. La seva actuació es fa efectiva en les zones menys desenvolupades de països del tercer mon. Els seus objectius son especialment enfocats de cara a l’educació. l’agricultura i a la millora de la vida de les persones.  Per posar-hi xifres, us direm que en els últims 12 mesos ha invertit un total de mes de 436.000 €. A traves també de SED es pot col·laborar de forma personal anant al lloc d’un  projecte  durant un període de tems determinat. De Valldemia , alguns alumnes o professors han estat al Paraguai i altres llocs.

Mirant a prop.

Tenim present les necessitats mes pròximes, i una part de les aportacions del FONS  les destinem a diverses iniciatives solidaries, amb àmbits d’actuació preferentment ciutadanes o de prop. L’últim any han estat Caritas i  altres iniciatives solidaries o de recerca.

Escola Marist Giasnogor a Bangladesh

De forma pròpia, hem contribuït i volem seguir fent-ho,  ajudant una escola per a fills de treballadors a les plantacions del té a Bangladesh. 

En tots els cassos, tenim garantia “marista” de la inversió total dels imports aportats. Les despeses de trameses son assumides pel nostre pressupost, i en aquest cas concret, un marista d’Igualada, el  Gmà. Martí Enric, que forma part de la comunitat,  es el que rep les donacions i ens justifica el seu destí. 

El nostre objectius, aconseguir mitjançant aportacions petites o grans, el nostre grup manifesti la seva solidaritat en projectes que beneficien els infants i joves.

El Gmà. Martí Enric escriu:

El 2017 vam inaugurar i obrir l’escola de St. Marcellin a Giasnogor, Moulovibazar, Bangladesh. Es una escola principalment per les filles i fills dels treballadors de les plantacions del te. El seu salari es d’un euro al dia. No tenen casa ni propietat, tot pertany a la companyia. 

A la nostra escola un 50 % dels estudiants viuen en tres internats: noies, nois i seminari menor diocesà. La nostra escola comença a classe 6 (inici de Secundaria), ja que vam veure que la parròquia tenia unes 35 escoles de primària a les plantacions de te i en poblats remots, però nomes tenia una petita escola de secundaria (no reconeguda).

Fins aquest any tot ens ha anat molt be. L’ambient a l’escola i als internats es molt maco. Els diversos voluntaris que han vingut de SED i d’Austràlia en son testimonis. A mes l’any passat vam tenir el primer examen oficial, el que es fa a l’acabar la classe 8 (equivalent a 2 de Secundaria a Catalunya) Doncs entre 87 estudiants (tots els que teníem es van presentar) nomes en van suspendre 2 (que havien faltat molt a classe per diverses raons) I no nomes això, sinó que els resultat van ser millors que els de la escola mes propera a nosaltres que porta una quants anys mes que nosaltres.

Pot ser pels resultats o pel tracte que reben els alumnes (aquí no es pega a ningú, cosa que no es pot dir de moltes escoles a Bangladesh) ens estan venint alumnes de mes lluny (10 km.) en bici i per l’internat tenim una demanda tres vegades mes gran del que podem atendre. 

El 80 % dels nostres alumnes venen de les plantacions de te o de poblats tribals que estan encara mes lluny de escoles de Secundaria. La gran majoria a les plantacions de te son Hindús i alguns Cristians. Tenim un 20 % per als Musulmans propers a l’escola ja que no volem educar en un gueto, sinó crear relacions i comunicació entre els diferents grups. Molts d’aquests fills musulmans també son molt pobres. Creiem que hi ha com un rumor estes entre els Musulmans, que si venen a la nostra escola els convertirem en Cristians i per això els ha costat una mica venir.

La realitat es que cada alumne aprèn la seva religió. Tenim una certa proporció entre el professorat. A part dels Germans Maristes i les Germanes Maristes Missioners, hi ha 10 professors per a 310 alumnes. Els professors son 3 musulmans, 2 hindús i 5 cristians.

Patrocinadors: