Toni Luis Cristófol

Un altre retrat de Bob Dylan

Tutor: Joan Bracero
Patrocinador: Soci 813

Des de fora la barrera moltes vegas molts poden pensar que un treball en l’ambit de les humanitats mai pot se comparable amb un de técnic o científic. Fins i tot durant anys a la nostra escola no teníem batxillerat de “lletres”.  En la feina que s’ha valorat en aquest treball es demostra que;  estudi del producte, disseny de materials, necessitats del consumidor i creació d’un prototip, son també etapes en la creació artística.  En el treball no trovem  referències al seu futur professional, però apostem que sigui el que sigui el sabrà desenvolupar i vendre amb qualitat.

Descriu el format del treball, dient-nos que te un disseny tot  especial perquè quan s’estudia l’art s’ha d’estudiar com a art. “I penseu que a l’art li agraden molt els colors”. Tant per fer la portada, l’estructura, les caràtules dels discs, com per maquetar el treball es va  posat en contacte amb dissenyadors gràfics per assessorar se  i amb els que ha estat al costat durant moltes hores per crear una obra artística sobre un dels millors personatges artístics que encara hi ha vius en aquest moment. Un dels personatges més emblemàtics entrevistats en aquest treball, ha estat Milton Glaser, el dissenyador de I Love New York, que va crear un dels pòsters més coneguts de BobDylan.

El treball comença a partir de l’anada a Viena i un cop passats per davant dels quadres de Klimt, al Stadthalle.  La crónica descriptiva del concert, i de molts pàrrafs del treball, tenen un nivell sublim que t’endinça al seu contingut. 

Hi havia una vegada, a Duluth, una petita ciutat situada al nord de Minnesota, un noi amb el nom de Robert Zimmerman, nascut el 24 de maig de 1941. El temps va passar, es va anar fent gran. Ara tothom el coneix per Bob Dylan.

Un descriptiu per períodes i estils queda completat pel recull de  les reflexions sobre B.D d’un munt de personatges de la música i de l’art.

CONCLUSIONS

En aquest cas, reflexions extenses que resumim amb un dels seus paràgrafs. 

Ai, Ai Dylan, que complicat que ets! … Porto gairebé un any estudiant-lo i ara mateix em costa donar una conclusió de l’admirable figura. Ha estat fascinant conèixer-lo. Trobador, joglar, poeta, músic, cineasta, escriptor, pintor, model, geni. Cantant protesta, quin terme més polèmic, oi? Com els va fer anar a tots, eh! I com encara hi ha gent que el confón. Admiro el que va fer, m’agrada que fés el que li sortia de dins contra el que tots volien.